Arbejds- og Ansættelsesret

Ansættelsesretten er et meget vigtigt retsområde, idet alle arbejdende borgere har krav på et ansættelsesbevis fra deres arbejdsgiver. Ansættelsesretten er betegnelsen for den retsdisciplin, der regulerer forholdet mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Dansk lovgivning stiller en række krav til ansættelsesforhold og reglerne varierer alt efter typen af arbejdsforhold, der er tale om. Ansættelsesretlige problemstillinger kan vedrøre alt lige fra timelønnede lønmodtagere og funktionærer til direktørkontrakter og konsulentaftaler.

Send os en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform.

Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.

Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.

Når rådgivningen er afsluttet håndteres betalingen sikkert gennem platformen

Gå til formular

Vigtige problemstillinger

En ansættelsesaftale er med til at fastsætte de vilkår, der gælder mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Dog gælder der efter dansk ret flere regler, der ikke kan fraviges ved aftale. Det kan derfor ofte være en ganske god idé at få efterset en ansættelseskontrakt; både som arbejdsgiver og arbejdstager. Som arbejdsgiver kan det blive bekosteligt, hvis man ikke har skruet sine ansættelseskontrakter ordentligt sammen. Derfor er det væsentligt, at kontrakten både regulerer ansættelsesforholdet ned til mindste detalje og samtidig overholder den ansættelsesretlige lovgivning. Som arbejdstager bør man få efterset sin ansættelseskontrakt, såfremt der er dele af den, man enten ikke forstår eller er i tvivl om.

Kunderne siger

“Vi takker mange gange for en rigtig god behandling af vores sag fra start til slut. Yderst udførligt svarskrift fra rådgiveren, prisen taget i betragtning. Jeres servicemindede tilgang har i særdeleshed været rigtig rar for os, og vi har virkelig værdsat jeres hurtige svar.”
- Bente Thonke

“Jeg har været meget tilfreds med den rådgivning, jeg har fået hos Glitnr. Oplevelsen var meget professionel, platformen er let at bruge og så er det til en pris, der er til at betale. Jeg kan varmt anbefale Glitnr til andre”
- Tommy Sørensen, MengaMenga

Arbejdsmarkedet er over de seneste årtier blevet stadig mere reguleret, og lovgivningen er i dag kompleks og omfattende. Dertil kommer, at mange danske virksomheder er omfattet af kollektive overenskomster, som gør det vanskeligt at få overblik over, hvilke regler der gælder i hvilke situationer. Mange virksomheder er også udfordret af, at flere og flere nye forretningsmodeller dukker op og dermed udfordrer de gængse organisationsmodeller. Derudover har et stigende antal ansættelsesforhold også internationale dimensioner på grund af arbejdsmarkedets internationalisering.

Glitnrs ansættelsesretsjurister kan hjælpe både arbejdsgivere og arbejdstagere med at komme godt i gang med et frugtbart arbejdsforhold, ligesom der også kan ydes rådgivning såfremt, der er en konflikt under opsejling.

Populære ydelser indenfor arbejds- og ansættelsesret

 • Ansættelseskontrakter
 • Direktørkontrakter
 • Partnerskabsaftaler
 • Personalehåndbøger
 • Ligebehandling
 • Usaglig afskedigelse
 • Bortvisning
 • Forskelsbehandling
 • Loyalitetspligt
 • Konkurrence- og kundeklausuler
 • Outsourcing af arbejdsområder
 • Overenskomstforhandlinger med fagforeningerne

Få et uforpligtende tilbud

Vores specialiserede jurister sidder klar til at give dig et uforpligtende tilbud. Når du har oprettet en sag, byder juristerne på opgaven. Herefter kan du frit vælge mellem de modtagede tilbud, hvorefter behandlingen af din sag kan begynde.

Hvad er Glitnr?

Glitnr er en digital rådgivningsplatform, der gør det nemmere for jurister og almindelige mennesker at tilgå og tilbyde juridisk rådgivning.

Hos Glitnr stiller vi en platform til rådighed, hvor private såvel som virksomheder kan oprette sager og modtage kyndig juridisk rådgivning online. Rådgivningen leveres af Glitnrs jurister, der udgøres af en bred vifte af eksperter fra stort set alle retsområder.

Der har bl.a. været skrevet om os i: