Immaterialret

Immaterialret eller intellektuel ejendomsret er en betegnelse for retsbekyttelsen af intellektuelle frembringelser. Beskyttelsen af immaterialrettighederne er lovbestemt i forskellige love for de forskellige typer af frembringelser, der beskyttes.

Ophavsretten beskytter som udgangspunkt alle litterære og kunstneriske værker i 70 år efter ophavsmandens død. Det kan være bøger, film, musik, fotografier og malerier, men også software, brugskunst, bygningsværker og koreografi falder ind under ophavsrettens værksbegreb.

Send os en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform.

Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.

Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.

Når rådgivningen er afsluttet håndteres betalingen sikkert gennem platformen

Gå til formular

Patenter giver mulighed for at forbyde andres kommercielle udnyttelse af opfindelser. Der kan opnås et patent på tre betingelser. Opfindelsen (1) er ny, (2) adskiller sig væsentligt fra kendt teknik og (3) kan udnyttes industrielt.

Varemærker er oftest firmanavne, produktnavne og domænenavne, men varemærker kan også være et 3-dimensionelt mærke, en lyd eller en farve. Varemærker kan ligeledes beskyttes mod krænkelser fra tredjemand.

Kunderne siger

“Vi takker mange gange for en rigtig god behandling af vores sag fra start til slut. Yderst udførligt svarskrift fra rådgiveren, prisen taget i betragtning. Jeres servicemindede tilgang har i særdeleshed været rigtig rar for os, og vi har virkelig værdsat jeres hurtige svar.”
- Bente Thonke

“Jeg har været meget tilfreds med den rådgivning, jeg har fået hos Glitnr. Oplevelsen var meget professionel, platformen er let at bruge og så er det til en pris, der er til at betale. Jeg kan varmt anbefale Glitnr til andre”
- Tommy Sørensen, MengaMenga

Vigtgige problemstillinger

Modsat andre immaterielle rettigheder, kræver det ikke registrering at opnå ophavsretlig beskyttelse. Ophavsretten opstår automatisk, så snart værket er skabt. Ophavsretten giver eneret til at fremstille eksemplarer af værket, og eneret til at tilgængeliggøre værket over for offentligheden. Dog er det fx tilladt at citere fra et ophavsbeskyttet værk, ligesom det er tilladt at kopiere et værk til privat brug.

Registreringer af varemærker er som udgangspunkt ikke nødvendige for at opnå en eneret. Registrering kan dog sikre dig at stå stærkere, hvis andre krænker dit navn, logo eller domænenavn. Det kan ligeledes være klogt at lade sit varemærke registrere, såfremt man ønsker at sælge sine produkter i udlandet eller på internettet, eller har har til hensigt at skabe et nyt brand.

Populære ydelser indenfor immaterialret

  • Udarbejdelse af immaterialretsstrategier
  • Rådgivning om immaterialretlige problemstillinger
  • Hjælp til håndhævelse af rettigheder
  • Overdragelse, samarbejde om og licensering af rettigheder

Få et uforpligtende tilbud

Vores specialiserede jurister sidder klar til at give dig et uforpligtende tilbud. Når du har oprettet en sag, byder juristerne på opgaven. Herefter kan du frit vælge mellem de modtagede tilbud, hvorefter behandlingen af din sag kan begynde.

Hvad er Glitnr?

Glitnr er en digital rådgivningsplatform, der gør det nemmere for jurister og almindelige mennesker at tilgå og tilbyde juridisk rådgivning.

Hos Glitnr stiller vi en platform til rådighed, hvor private såvel som virksomheder kan oprette sager og modtage kyndig juridisk rådgivning online. Rådgivningen leveres af Glitnrs jurister, der udgøres af en bred vifte af eksperter fra stort set alle retsområder.

Der har bl.a. været skrevet om os i: