IT- og Persondataret

IT-ret er et relativt nyt og dynamisk retsområde og er en sammensmeltning af flere forskellige retsområder, herunder bl.a. Immaterialret, Forbrugerret og almindelig obligations- og aftaleret. Som udgangspunkt dækker IT-retten over den lovgivning, der regulerer elektroniske medier og kommunikationsmidler. Den IT-retlige lovgivning og praksis udvikler sig konstant i trit med den teknologiske udvikling, hvilket til tider gør det vanskeligt at vurdere de konkrete juridiske problemstillinger.

Send os en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform.

Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.

Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.

Når rådgivningen er afsluttet håndteres betalingen sikkert gennem platformen

Gå til formular

Vigtige problemstillinger

Brugen af IT i virksomheder vil ofte afkræve svar på spørgsmål omkring licensvilkår. Flere virksomheder er i dag afhængige af deres digitale infrastruktur og det er derfor vigtigt, at overveje mulige faldgruber i en kontrakt, hvad enten det drejer sig om levering af en webshop eller specialudviklet software. Herunder er det fundamentalt at sikre sig bedst muligt ved udvikling af software, udarbejdelse af licenskontrakter eller overholdelse af OSS-licenser.

Kunderne siger

“Vi takker mange gange for en rigtig god behandling af vores sag fra start til slut. Yderst udførligt svarskrift fra rådgiveren, prisen taget i betragtning. Jeres servicemindede tilgang har i særdeleshed været rigtig rar for os, og vi har virkelig værdsat jeres hurtige svar.”
- Bente Thonke

“Jeg har været meget tilfreds med den rådgivning, jeg har fået hos Glitnr. Oplevelsen var meget professionel, platformen er let at bruge og så er det til en pris, der er til at betale. Jeg kan varmt anbefale Glitnr til andre”
- Tommy Sørensen, MengaMenga

Det kan sjældent svare sig, at kopiere en anden virksomheds vilkår til en webshop. To webshops er aldrig helt ens, hvilket derfor kræver et skræddersyet og tilpasset sæt handelsbetingelser.

Behandlingen af personoplysninger sker i stigende grad digitalt, enten lokalt eller i skyen. Den nye persondataforordning skærper kravene til danske virksomheder på en række områder. Bødestørrelserne for overtrædelser er hævet betragteligt, og det er derfor fornuftigt at sikre sig, at virksomhedens persondatapolitik er opdaterede til at leve op til nye krav.

Populære ydelser indenfor IT- og persondataret

 • E-handel - herunder digital markedsføring, aftaleindgåelse og elektroniske betalingstjenester
 • Immaterialretten - herunder beskyttelse af databaser, brug af varemærker og edb-programmer
 • IT-sikkerhed
 • Dataindsamling på nettet
 • Anvendelse af kundedatabaser i markedsføring
 • IT kontrakter - herunder udviklingsaftaler, driftsaftaler, softwarelicensaftaler
 • Outsourcing af IT
 • Rådgivning om online markedsføring, fx cookies, Ad-Words, e-mail og sociale medier
 • Domænenavne
 • Digital signature
 • Persondata

Få et uforpligtende tilbud

Vores specialiserede jurister sidder klar til at give dig et uforpligtende tilbud. Når du har oprettet en sag, byder juristerne på opgaven. Herefter kan du frit vælge mellem de modtagede tilbud, hvorefter behandlingen af din sag kan begynde.

Hvad er Glitnr?

Glitnr er en digital rådgivningsplatform, der gør det nemmere for jurister og almindelige mennesker at tilgå og tilbyde juridisk rådgivning.

Hos Glitnr stiller vi en platform til rådighed, hvor private såvel som virksomheder kan oprette sager og modtage kyndig juridisk rådgivning online. Rådgivningen leveres af Glitnrs jurister, der udgøres af en bred vifte af eksperter fra stort set alle retsområder.

Der har bl.a. været skrevet om os i: