Lejeret

Lejeaftaler er private aftaler om leje af et hjem. Lejer får ved en lejeaftale adgang til at benytte en bolig og for udlejer er det en mulighed for at opnå en økonomisk gevinst. For både lejer og udlejer er der flere væsentlige problemstillinger, der er vigtige at få styr på, bl.a. hvad det skal koste at bo til leje, hvem der har pligt til at vedligeholde lejemålet, samt hvilke frister der skal overholdes i forbindelse med opsigelse eller fraflytning. Lejeloven er både præceptiv og deklaratorisk. Det betyder, at visse ting kan I frit aftale jer ud af, mens andre ting er fast reguleret i lejeloven og dermed ikke kan fraviges ved aftale.

Send os en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform.

Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.

Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.

Når rådgivningen er afsluttet håndteres betalingen sikkert gennem platformen

Gå til formular

Vigtige problemstillinger

En lejeaftale er gyldig, uanset om I har en skriftlig lejekontrakt eller ej. Det kan dog altid betale sig at skrive en god kontrakt. Lejekontrakten kan nemlig bruges som et værktøj, hvis der opstår uenigheder eller misforståelser. Både lejer og udlejer kan kræve, at der bliver udarbejdet en kontrakt inden aftaleindgåelse om en lejebolig. Hos Glitnr mener vi, at det altid kan betale sig at indgå aftaler i fredstid. Glitnrs lejeretsjurister kan hjælpe både dig som både lejer og udlejer med at forstå reglerne omkring fastsættelse af huslejen for dit lejemål. Det er vigtigt at huske på, at huslejens størrelse skal være i overensstemmelse med det lejedes værdi. Er du udlejer, kan du få en forhåndsgodkendelse af huslejen hos dit lokale huslejenævn.

Kunderne siger

“Vi takker mange gange for en rigtig god behandling af vores sag fra start til slut. Yderst udførligt svarskrift fra rådgiveren, prisen taget i betragtning. Jeres servicemindede tilgang har i særdeleshed været rigtig rar for os, og vi har virkelig værdsat jeres hurtige svar.”
- Bente Thonke

“Jeg har været meget tilfreds med den rådgivning, jeg har fået hos Glitnr. Oplevelsen var meget professionel, platformen er let at bruge og så er det til en pris, der er til at betale. Jeg kan varmt anbefale Glitnr til andre”
- Tommy Sørensen, MengaMenga

Populære ydelser indenfor lejeret

Rådgivningen til lejer kan bl.a. omfatte:

 • Gennemgang eller lejekontrakt
 • Fastsættelse af huslejens størrelse
 • Huslejestigningens størrelse
 • Opsigelse og ophævelse af lejemål
 • Fraflytning, herunder lejemålets istandsættelse, afregning af depositum, forudbetalt leje mv.

Rådgivningen for udlejer kan bl.a. omfatte:

 • Køb og salg af udlejningsejendomme
 • Udfærdigelse af lejekontrakter
 • Forhandling og indgåelse af alle former for erhvervslejekontrakter
 • Varsling og gennemførelse af huslejestigning
 • Bistand i forbindelse med opsigelse eller ophævelse af lejer
 • Bistand ved fraflytning af lejemål
 • Udsættelse af lejemål
 • Inkassering af ikke betalt husleje
 • Opsigelse eller ophævelse af erhvervslejemål

Få et uforpligtende tilbud

Vores specialiserede jurister sidder klar til at give dig et uforpligtende tilbud. Når du har oprettet en sag, byder juristerne på opgaven. Herefter kan du frit vælge mellem de modtagede tilbud, hvorefter behandlingen af din sag kan begynde.

Hvad er Glitnr?

Glitnr er en digital rådgivningsplatform, der gør det nemmere for jurister og almindelige mennesker at tilgå og tilbyde juridisk rådgivning.

Hos Glitnr stiller vi en platform til rådighed, hvor private såvel som virksomheder kan oprette sager og modtage kyndig juridisk rådgivning online. Rådgivningen leveres af Glitnrs jurister, der udgøres af en bred vifte af eksperter fra stort set alle retsområder.

Der har bl.a. været skrevet om os i: